4 съвета за по-лесни инвентаризации в края на годината

Колкото и трудоемко да е извършването на инвентаризациите в някои предприятия – те се явяват неизменна част от качественото управление и добрата организация. В такъв случай, ако искате да поддържате добро ниво на контрол върху складовите си наличности – не пропускайте нито периодичните инвентаризации, нито годишните такива.

В днешната ни публикация сме ви подготвили няколко успешни съвета за по-лесни инвентаризации чрез Съплай Чейн.
Както знаете, не е мираж съществуването на фирми, занимаващи се с подпомагане на управлението на различни предприятия. По-важното е да попаднете надобра така фирма, която да си разбира от задълженията, за да може да ви помогне, а не да ви изгуби времето. Пример за успешен помощник вече няколко години, както на търговски, така и на производствени дружества е supplychain.bg.

Неслучайно споменахме и че ще ви запознаем с няколко съвета предоставени от тях на официалният сайт на фирмата им за това как по-лесно да провеждате периодични и месечни инвентаризации. Ето ги накратко:

4 съвета за по-лесни инвентаризации в края на годината

1. Поддържайте склада си подреден. Не позволявайте, в края на деня, в складовото помещение да остават опаковки. Въдворявайте ред и изисквайте същото от складовите си служители, за да може, когато настъпи моментът за инвентаризация – да откривате бързо и лесно артикулите си.
2. Не подценявайте т.нар. „мини“ инвентаризации, които се извършват всяка седмица, месец или през няколко месеца. Научете повече за тях, посещавайки Съплай Чейн.
3. В случай, че изпитвате сериозни затруднения при преброяването на наличностите си – запознайте се с някои от успешните методи, които използват световни компании – гиганти. Ще откриете повече за тях на supplychain.bg.
4. И не на последно място – проверявайте склаовите си програми, складовият софтуер и информираността на работниците си за това какви са задълженията им – през определен период от време.

Ако изпитвате затруднение при инвентаризация или при работа със складовите програми – винаги можете да се консултирате със Съплай Чейн – вашият верен помощник в управленските процеси.

Автор: publikuvam

Администратор на социална мрежа publikuvam.com