Интересни факти за лечебната бургаска луга, предимство за имотите в Бургаска област

Недвижими имоти Бургаска област: Лечебната луга на Бургас

Като втори най-голям град, разположен по българското Черноморие, и един от най-известните морски курорти на България, обкръжен от редица забележителности и курортни селища, Бургас и областта са сред най-търсените възможности за покупка на имоти. Повечето недвижими имоти Бургаска област биват продадени почти веднага след обявяването им и това не е чудно. Едно от най-големите предимства на областта и специално на град Бургас е природното чудо лугата.

Какво трябва да знаем за лечебната луга?

Лугата изключително много спомага за успокояване на болките и за тонизиране на тялото. Тя се събира край солниците в Бургас и повишава имунитета на организма срещу различни болести и вируси. Хора, болни от сърдечно-съдови заболявания, за съжаление не могат да се възползват от лечебната й сила, защото е противопоказно за тях. А за останалите е препоръчително да не стоят повече от половин час в лугата, за да не натоварват дейността на сърцето. При кожни заболявания също не се препоръчва да се къпете в луга.

Лечебните процедури не бива да се правят на гладно или на пълен корем, ако току-що сте яли. Ако имате непоносимост към лугата, ще забележите по тялото ви да се появяват големи червени петна и да започнат сърбежи. Разбира се при появата на такива симптоми е препоръчително да не се лекувате с луга. Това са отрицателните страни на лугата, но положителните са много повече.

Какви са уникалните свойства на лугата?

Неслучайно я наричат чудодейна. След изпаряването на водата в солниците, тя остава над пласта със солта. Лугата представлява жълтокафява течност с миризма на сероводород. Тя е природен продукт който узрява с времето и в периода  август – септември може да се използва за медицински цели.

Така наречената медицинска Черноморска луга може да се използва за лечението на редица заболявания и състояния на организма. Това са например травми на опорно-двигателната система, неврологични и ревматични заболявания, артрити, болки в ставите, артрози, навяхвания, дископатии, , гъбични инфекции, акне, псориазис, хемороиди, простудни заболявания и други.

Лечебната луга действително привлича в Бургас и района стотици туристи отблизо и далеч, които желаят да се излекуват от редица болести. Това прави интереса към обявените недвижими имоти Бургаска област изключително голям.

Автор: publikuvam

Администратор на социална мрежа publikuvam.com