Къде да търсим консултанти при избор на търговска марка?

Как да защитите бизнеса си и пазарите, на които оперирате?

Един от начините е чрез регистрирането на търговска марка, която ще Ви даде ексклузивното право да използвате марката, която сте избрали за всички стоки и услуги, които предлагате. Липсата на навременно регистрирана марка може да доведе до проблеми с трети лица, които в даден момент могат да решат да заявят и впоследствие регистрират подобна или идентична с предпочитаната от Вас марка. Къде да търсим консултанти при избор на търговска марка? На страниците на http://aramax.bg/trademarks_bg.html ще намерите професионалисти в сферата на марките, които ще Ви предложат най-адекватния съвет според конкретния казус.

Къде да търсим консултанти при избор на търговска марка?

Изборът на търговска марка също е важен момент, тъй като от това зависи нейното котиране на пазара. Колкото по-уникална е самата марка, толкова по-добре за Вашата разпознаваемост. Марката може да бъде словна, фигуративна, както и комбинация от двете, може да съдържа цифри и измислени думи, може дори да е звукова, триизмерна и др. Преди да вземете окончателно решение за това каква да бъде марката, както и какво да регистрирате с нея, е препоръчително да се свържете със специалист. Поради огромното количество марки, които постъпват ежегодно в регистрите, вероятността да сте избрали изцяло уникална марка е малка и затова е необходимо да се направи предварително проучване дали вече такава не съществува.
Проучването е с цел избягване на риска от нарушаване правата на трето лице, което вече е подало заявление за подобна или същата марка или пък е притежател на регистрирана такава. В някои случаи е възможно да съществуват безконфликтно марки със сходни или дори напълно еднакви имена, но ако пазарните ниши на съответните производители или доставчици не се застъпват – тоест ако марките покриват различни класове, съответно стоки и услуги. Във всички случаи обаче е препоръчително да се направи подробно проучване от вещи лица, защото ако сами регистрирате марката, без тя да бъде проверена, може да се наложи впоследствие да се изправите пред проблема с дублирането и това може да Ви струва доста повече, отколкото ако се свържете със специалист своевременно. „Арамакс“ ООД работи с експерти по индустриалната собственост, готови да съдействат по всички въпроси, свързани с регистрацията на търговска марка в страната и чужбина, патенти, дизайни и др. Вижте подробности на aramax.bg и преценете.

Автор: publikuvam

Администратор на социална мрежа publikuvam.com