Рецепти за салати от средиземноморски ресторант

Рецепти за салати от средиземноморски ресторант

Приготвянето на здравословни средиземноморски ястия е цяло изкуство и къде на друго място бихме могли да намерим изпитани и оригинални рецепти на средиземноморски ястия, освен в някой средиземноморски ресторант? Стига да имате време и нужните продукти, ще можете да се насладите на автентичната средиземноморска кухня и у дома, когато нямате възможност да посещавате средиземноморски ресторант, но не искате да се лишавате от любимите си деликатеси.

Две изпитани рецепти от средиземноморски ресторант

Няма как да започнете да приготвяте средиземноморски ястия, докато не се запознаете с автентичния вкус на тази кухня. Това може да направите с няколко посещения на средиземноморски ресторант близо до вас и едва тогава да се заемете да приготвяте тези деликатеси у дома. Друга особеност е, че трябва да спазвате точно инструкциите, за да се сдобиете с оригиналното ястие и вкус.

Имайки предвид тези неща, ето как можете да приготвите две автентични салати:

Гръцка салата

За 4 порции салата са необходими два големи домата, един зелен пипер и две краставици. След като ги нарежете и смесите в купа, добавете и 10 маслини, посолете, овкусете с винен оцет и зехтин, добавете нарязан на колелца червен лук и посипете с малко черен пипер. Нарежете сирене фета на кубчета и добавете към салатата. Тя се яде според предпочитанията – с пресен хляб или със сухари.

Средиземноморска картофена салата

Картофите (около 700 гр.) се сваряват предварително в подсолена вода, заливат се със студена и се обелват. Добавя се 2 глави червен лук и 2 чушки, нарязани на едро, като се заливат със зехтин. След това се преместват в огнеупорна тава и се пекат около 25 минути до омекване. След охлаждане, се пресипват в голяма купа, добавят се един голям домат, маслини и сирене на кубчета и се поръсват с магданоз, оцет, горчица и мед. В края се добавя и още зехтин.

Автор: publikuvam

Администратор на социална мрежа publikuvam.com